if (!string.IsNullOrEmpty(Model.NewsHero)) { Veiligheid boven alles }

Veiligheid boven alles.Extra rijhulpsystemen voor Opel Crossland X.

 crsx

Opel biedt nu nog meer rijhulpsystemen voor het cross-overmodel Crossland X. De nieuwkomer met de coole SUV-look kan nu reeds uitgerust worden met talrijke innovaties die het dagelijkse rijden veiliger, meer comfortabel en gemakkelijker maken. De standaard verkeersbordherkenning (Speed Sign Recognition) en waarschuwing bij het ongewild verlaten van de rijstrook (Lane Departure Warning) kunnen optioneel aangevuld worden met uitrusting zoals de hoogtechnologische integrale ledkoplampen uit het Premium LED Lighting Pack, de head-up display en het Perimeter Protection Plus Pack II met een panoramische achteruitrijcamera van 180°, een geavanceerde parkeerhulp (Advanced Park Assist) en zijdelingse dodehoekwaarschuwing (Side Blind Spot Alert). Het nieuwe Safety Pack breidt dit toch al royale aanbod uit met een aanrijdings­waarschuwing vooraan (Forward Collision Alert) met voetgangersdetectie en automatische noodrem (Automatic Emergency Braking). Aan de waarschuwing voor slaperigheid bij de bestuurder (Driver Drowsiness Alert) werd bovendien een slaperigheidsdetectiesysteem toegevoegd.

“Opel democratiseert de technologieën van de toekomst en maakt ze toegankelijk voor iedereen”, zegt Vice President Vehicle Engineering Europe, William F. Bertagni. “Deze benadering werd doorheen de geschiedenis van het merk toegepast en geldt nu ook voor onze nieuwe Crossland X en zijn breed scala aan hoogtechnologische rijhulpsystemen, zoals de aanrijdingswaarschuwing vooraan, de automatische noodrem en de waarschuwing voor slaperigheid bij de bestuurder.”

De aanrijdingswaarschuwing vooraan met voetgangersdetectie en automatische noodrem controleert via de Opel Eye-camera vooraan de verkeerssituatie vóór het voertuig. Zo kan het systeem zowel bewegende en geparkeerde auto’s als voetgangers (volwassenen en kinderen) detecteren. Het systeem geeft niet alleen een alarmsignaal en een visuele waarschuwing, maar remt ook automatisch af als de afstand tot een voorligger of voetganger snel afneemt en de bestuurder niet reageert.

Lees hier het volledige persbericht.
Ontdek hier uw Crossland X.
Configureer hier uw Crossland X.

OpelTeaser

Onze vestiging(en)

Contactgegevens