if (!string.IsNullOrEmpty(Model.NewsHero)) { Vlaggenschipparade Opel }

Vlaggenschepen op Opel-stand.Van de Admiral uit 1937 tot de nieuwe Insignia.

vlaggenschepen

De zwaargewichten van Opel zetten koers naar de 29ste Techno Classica in Essen, waar Opel Classic en de enthousiaste leden van Alt Opel IG (club van vintage Opel-eigenaars) de grote auto’s van vroeger en nu uit Rüsselsheim zullen tentoonstellen. Het motto dit jaar luidt: ‘De vlaggenschepen van Opel’. De stand in Hal 2 zal een totale oppervlakte van 400 vierkante meter beslaan. De legendarische vooroorlogse Admiral die in 1937 in première ging, voert de Opel-vloot aan. Wanneer men voor de tijdloze wagen staat, is het moeilijk te geloven dat zijn prachtige chassis in art-decostijl al 80 jaar oud is. De reis door de tijd gaat verder met de twee miljoenste Opel die ooit werd geproduceerd, een Kapitän uit 1956. Typische vertegenwoordigers van de Opel KAD-modellen (Kapitän, Admiral, Diplomat) zijn eveneens aanwezig met een Diplomat A uit 1968 en een Admiral uit 1970 – twee rasechte kilometervreters. De Senator A uit 1978 heeft het typische design van de eerder nuchtere jaren 1970, terwijl de Insignia Grand Sport – het nieuwe vlaggenschip van Opel – de huidige designfilosofie van Opel demonstreert die een sculpturale vormgeving combineert met Duitse precisie.

De grote auto’s van Opel kunnen zich al verheugen op de schijnwerpers van de Techno Classica in Essen, net zoals 80 jaar geleden in Rüsselsheim. Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Adam Opel AG op 17 februari 1937 stelde het bedrijf twee visionaire nieuwkomers voor: de Admiral en de Super 6. Beide auto’s waren uitgerust met moderne motortechnologie, namelijk zescilinder lijnmotoren met respectievelijk een cilinderinhoud van 3,6 en 2,5 liter en een vermogen van 75 pk en 55 pk. De Admiral was de eerste in een reeks luxemodellen die veertig jaar lang op de markt zouden blijven. De Super 6 effende de weg voor de populaire Kapitän uit 1938.

insigkap

Veertig jaar na het debuut van de Admiral bracht het bedrijf een nieuwe grote Opel op de markt. Vanaf 1977 was de Senator het speerpunt van het modelaanbod. De Senator en zijn broer Monza coupé waren de eerste Opels met een onafhankelijke achterophanging en ruimtebesparende miniblok-schroefveren.

Nog vier decennia later, tachtig jaar na de Admiral, is het tijd voor alweer een groot debuut: de nieuwe Opel Insignia Grand Sport maakt zijn debuut op de thuismarkt tijdens Techno Classica.

OpelTeaser

Onze vestiging(en)

Contactgegevens