Verlichtingstechnologie voor iedereen: Opel Astra brengt licht in de duisternisIn de schijnwerpers: Opel democratiseert steeds innovatieve verlichtingstechnologieën


In 2019 viert Opel 120 jaar autoproductie – en meteen ook 120 jaar innovaties voor iedereen. Het Duitse merk heeft een traditie van baanbrekende, hoogtechnologische ontwikkelingen en brengt ze snel naar serieproductie. Daardoor wordt mobiliteit betaalbaar voor velen en worden auto’s veiliger, properder, meer comfortabel en praktischer. Het motto “zien en gezien worden” werd al nageleefd door Opels allereerste wagen, de Patentmotorwagen ‘System Lutzmann’ van 1899, en daarna door al zijn opvolgers, van de bekende Opel Kapitän, de legendarische GT en de eerste generatie van de Insignia tot de huidige Astra. De IntelliLux LED Matrix-koplampen van de compacte bestseller en de Insignia brengen licht in de duisternis. Ze zullen ook een revolutie teweegbrengen in de klasse van de kleine auto's wanneer de volgende generatie van de bestseller Corsa debuteert met deze adaptieve integrale LED Matrix-verlichting. In toekomstige modellen zal Opel als alternatief een nieuwe Eco-LED-verlichting introduceren, waardoor het energieverbruik wordt verminderd maar de lichtopbrengst behouden blijft.

“Optimale zichtbaarheid in alle omstandigheden, dat is ons streefdoel”, verklaart Christian Müller, hoofd engineering bij Opel. “We willen technologieën aanbieden die in hun segment ongeëvenaard zijn. Momenteel is onze adaptieve integrale LED Matrix-verlichting het beste voorbeeld. Deze technologie was eerst niet beschikbaar in het volumesegment en nu brengen we ze zelfs naar de nieuwste generatie van de Corsa.”

Lees hier het volledige persbericht.
Configureer uw Astra.
Download de Astra brochure.
Vraag hier uw proefrit met de Astra aan.
Lees hier het volledige persbericht.
Vraag hier uw proefrit met de Astra aan.